Når håndball er livet

De som kjenner meg vet at mye – eller alt av fritiden går til  klubben i mitt hjerte – Konnerud. Håndballen er i fokus her i huset, og med både mor og far engasjert i styre og stell, kan det til tider bli i overkant mye kan man si. Men, jeg ser med gru frem til den dagen jentene er engasjert i andre ting og håndballskoene blir lagt på hylla. Jeg sitter i styret i håndballgruppa og har ansvaret for det sportslige. Heldig er jeg som har gode folk rundt meg, og et trenerteam som er helt fantastisk. Men det forundrer meg til stadighet at mange tror at all avgjørelser som tas er mine personlige meninger. Klubben er heldig , vi har regler og sportsplaner, verdier og holdninger, drøftingsarenaer og gode prinsipper som gjør at det skal være enkelt for «hvem som helst» å ta roller i gruppa. Allikevel møter jeg holdninger som  overrasker meg..  Det er til tider både tøft og vanskelig å være frivillig i en organisasjon med over 1000 forskjellige meninger…

Så hvorfor velger jeg da å engasjere meg ?

Som ungdom var jeg aktiv AUF’er og opplevde samhold og engasjement som noe positivt. Jeg lærte å tale til forsamlinger, veie tanker for og imot, lærte å stå for det jeg trodde på. Ja, helt til  flyplassdiskusjon og garasje på Stortinget dukket opp… da sa jeg takk for meg.

Jeg satt som leder i FAU fordi ingen andre ville, og min mann sa etterhvert at jeg måtte sette meg på hendene mine når spørsmålet om frivillige kom på agendaen. Det må jo ikke alltid være de samme som melder seg – vi har alle like dårlig tid.

Men, jeg ser at ved å engasjere meg, så har jeg en påvirkningsmulighet. Og, ingen ting er vel viktigere enn å være med på å påvirke der hvor barna er engasjert? Jeg kan  iallfall ikke klage om jeg ikke er villig til å ta i ett tak ? Eller?  Så når diskusjonen blir for stor, når kritikk ikke er konstruktivt lenger, ja da ber jeg folket om å melde seg – for er det en ting man ikke skal gjøre, så er det det å kritisere frivilligheten. Enten man er foresatt, foreldre eller politiker. Husk at frivilligheten er folk som bryr seg om andre enn bare sine egne..

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s