Diesel-El-Hybrid-Kollekti og Kundebesøk

Jeg jobber som selger innen storhusholdning. Mange av mine kunder ligger i Oslo og omegn. I tillegg har vi showrom på Furuset.

Jeg bor i Drammen, har dieselbil, og piggdekk.. Skikkelig miljøsynder mao – men nøye med restavfall og kildesortering hjemme da. Greia er at i morgen tirsdag,  skulle jeg på egentlig vært på ett veldig viktig kundebesøk. Alle kundebesøk er veldig viktige, men nyetableringer for at Oslos befolkning skal kunne ta kollektivt til sentrum og nyte god mat på en eller annen restaurant er morsomt og utfordrende. I alle fall når jeg skal fylle bilen med vareprøver av porseleen, glass og utstyr.. Og, sånne kundebesøk planlegges ikke sånn ad hock! Det skal passe for restaurantsjefer, kokker, daglig ledere, servitører mm. Alle skal ha dekket sine behov, tallerkenen skal ikke være for tung, kjelen stor nok, fargen stemme osv osv. Det er med andre ord ikke bare å putte dette i vesken å slenge seg på ett tog..

Jeg har stor sympati med hele Oslos befolkning ifht miljøutfordringer, trafikk og forurensning. Jeg har heller ingen problemer med å tilpasse meg piggdekkgebyr og dieselforbud. Det jeg har problemer med er at politikere i hovedstaden ikke klarer å lage ett system som gjør det mulig for sånne som meg å planlegge arbeidsuken min!  Hadde jeg for eksempel vist at tirsdag, onsdag og torsdag var det ikke mulig å kjøre dieselbil i hovedstaden, eller som i Bergen- REG nr angir, så hadde jeg ikke booket møter der disse dagene. Veldig enkelt egentlig. Jeg kunne til og med kanskje fått lånt meg en el – hybrid eller bensinbil! Men på kort varsel blir det vrient å kjøre til Furuset for å hente vareprøver (-her er det dieselforbud) for så å karre seg inn til sentrum med ett par esker med porseleen osv.

Firmaet jeg jobber for vurderete å kjøpe elbil til meg. Men, ikke alle kan kjøre en Tesla, og det er jammen ikke så mange ladestasjoner rundt mine kunder, jeg har nemlig sjekket..

Det er  ca 60 km fra her jeg bor til Furuset, innom noen kunder og hjem igjen går det raskt 140-150 km. Skal jeg til Hallingdal er det ca 260 km en vei, så elbil med rekkevidde på 120 km er ikke helt enkelt. Tro meg, dette er regnet på.

Så hva gjør jeg da, når avtalen er satt og kundene venter på meg ?  Kanskje bestiller jeg  en TAXI – fra ett fornuftig sted utenfor forbudssonen og håper bilen som henter meg ikke er diesel … Eller gjøre unna kundebesøk i Tromsø, Trondheim eller Bergen – fly går jo ikke på diesel..

Luksusproblem? Joda, men mitt luksusproblem 😜

 

Strålende utfordrende dag folkens !

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s