Når Tannfeen lager bøll og melketanna inneholder sensitiv informasjon 

I mange år har jeg fortalt både egne og andres barn historien om samarbeidet mellom Tannfeen, Julenissen, Påskeharen og Juger’n. En litt artig greie som gir fantasien litt spillerom. 

Påskeharen får forøvet greit med kjeft av Tannfeen når vi er på fjellet sånn en gang i mars/april, men det roer seg litt når den samme haren sørger for ny tannnbørste og tannkrem i sekken. 

Men så var det nå det fatale skjedde da. Først mistet JR en melketann for en ukes tid siden, og den havnet selvfølgelig i ett glass som ingen så da oppvakemaskinen skulle settes i gang senere den kvelder. Skuffelsen lyste neste morgen, og jeg forsøkte overbevisende å si at man MÅ passe på at vinduet står åpent- selv i januar.. og han kom sikkert til å få dobbelt opp neste gang. Mor pustet lettet ut da JR senere samme dag annonserte nok en løs tann – og hele flokken ble informert. Vi skrev til og med ett brev hvor vi forklarte tabben noen dagen før, i håp om tilgivelse og penger

Og denne gangen gikk det bra! Da tanna takket for seg ble glass og brev omhyggelig plassert foran vinduet på gløtt og flokken sa «god natt». Neste dag var både takkebrev og forståelse fra Tannfeen på plass sammen med klekkelig betaling. JR var storfornøyd!! 

Men- JR er nok litt i største laget til å tro helt og fult på både Tannfeen, Julenissen, Påskeharen og Juger’n, selv om det forventes både julekalender, påskesnop og penger. Så, utforskertrang og fornuft gav detektivarbeid etter endt skoledag. Og.. gjett hva han fant i søpla!! Joda, den siste store melketanna som tannfeen skulle ha hentet med fiskestang og hov, for så å ta med til all verdens nye borgere ..  

Vi snakker skuffelse her folkens! Skikkelig skuffelse! Da er det godt å ha en storesøster som prøver å forklare – eller bortforklare – hva som kan ha skjedd. Men pjokken tilstår at han egentlig ikke tror på tannfeen, så da skjønner ikke helt storesøster hvorfor han blir så fortvilet! Men svaret var alvorlig nok -«Du skjønner, den tanna inneholder så veldig  mye viktig informasjon!» 

Jaja, melketennene  – fremtiden nye minnebrikke …! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s