Interrail 2017 – en litt annerledes familieferie. #2

Da var 2.etappe unnagjort og vi er i Rotterdam. Markethalle, eller Mathallen om du vil, var ett av mine mål denne turen, så da er har den fått ✔️på «the bucket list» Og jeg må si jeg er mektig imponert. Superflott, et helt rått utvalg og masse spennende. Vel, med sekk på ryggen er det litt smertefullt egentlig. Ikke mye jeg kan kjøpe, faktisk ikke noe… 

Taket og veggene i hallen – innbydende. Det er leiligheter med vinduer inn mot hallen

Turen startet altså fra Lybeck med tog kl. 10:19. Vi droppet frokost på hotellet, noe vi egentlig gjør hele veien, og kjøpte med gode «blingser» og juice. Planen var å kjøpe litt yougurt og frukt også, men det glemte vi. Man blir ikke sånn helt utsultet uansett 😜

Dagens etappe – her kunne vi gjort endringer underveis – mange fine steder langs ruta

Rotterdam 

Ved første øyekast fremstår ikke Rotterdam som en spesielt vakker by.  Det er mye forskjellig arkitektur og den fremstår som moderne,rotete og under utvikling på samme tid. Ikke så rart egentlig, og fulgte du med i historietimen vet du hvorfor. Det eneste som sto igjen etter den massive bombingen i 1940 var Saint Laurenskirk. Den står litt «pakket innimellom» hummer og kanari- som egentlig er synd.  Byen minner om både Oslo og Drammen  med sine barcode hus og broer. Vi vurderte både kanaltur og Eurotower– men har bestemt oss for å bruke lenger tid i Amsterdam denne gangen. Du vet – barna synes ikke kirker, blomster eller Mathallen er spesielt spennende 😜 

Over bodene er det flere restauranter. Her sitter vi på 21Pinchos kåret til beste tapas i Benelux de to siste årene

Vi vi anbefalt 21 Pinchos av en kollega, og det var veldig bra. Men, egentlig helt bakvendt å spise tapas i Nederland når vi er på vei til Spania 😜

Pimientos de Padrón, en av mine favoritter

Greit utvalg av ost 😊

Det kryr av spisesteder, mye tapas ..
  

Det ble en rusletur rundt i byen etter middagen. Overraskende stille by- men vi fant en gate med litt liv og en skikkelig isbar.  Så, mette og fornøyde vendte vi tilbake til hotellet og rett i seng 😊😊

Ny dag i morgen – Amsterdam !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s