Interrail 2017 – en litt annerledes familieferie. #3

Murphys lov – min far sier alltid at Murphy var optimist.. 

Vel, jeg skal ikke dramatisere, men her startet altså det med å forhåndsbooke billetter mm.. OK, Rotterdam-Amsterdam går helt greit – det er en kort togtur. Men, vi klarte både å sette oss i «stillevogn» og på 1.klasse. I tillegg til feil tog. Lokaltog .. Med god hjelp av .. en tilfeldig konduktør, hoppet vi på ett tog som gikk rett inn til sentrum i Amsterdam. Da slapp vi mange stopp og bytte på Schiphol. Så kom vi oss altså greit frem da, men så kommer morgendagen da.. for den har vi ikke forhåndsbooket til, og jaggu er det fult. Og, her kreves det plassbilett …

Så dette blir interessant..

Men først litt om dagens opplevelser

Rotterdam – AmsterdamVi forlot hotellet kl 10. Helt greit å sove litt lenger samt å dusje flokken (ikke utsett til i morgen osv) Stasjonen hadde bakeri med nybakt brød og ferskpresset juice, frukt og joygurt. Så billigere enn frokost på hotellet tross alt. Etter en litt surrete tur til Amsterdam, ankom vi byen, midt i sentrum og med kort gangavstand til hotellet.

Det skal finnes over 880 000 sykler i Amsterdam. For flere fun facts- sjekk den siden Awsome Amsterdam

Vi er enige om et par ting her – enten kort vei fra stasjonen til hotellet , eller kort vei fra hotellet til sentrum. Ja takk begge deler ? Ehh nei. Å bo midt i sentrum i en by som Amsterdam er ikke greia om du skal bo billig. Definisjonen av billig? €189 for en natt.. tja.. men i Amsterdam er det sikkert grisebillig.  Nå er jo ikke jeg spesielt vanskelig (!!!) men her snakker vi minus stjerner. Kall gjerne hotellet Continental, men tro ikke det er som hjemme! Heis? Nei, og jeg lover deg – 3 etg i smale hus er ikke som hjemme.  Bratt, trangt og med støttehåndtak. Tvilen var allerede tilstede. Og jeg garanterer deg, midt i sentrum = STØY. Rommet var nyvasket , så jeg antok skøytebanen ville avta når gulvet tørket. Vel, slenger du en liter med grønnsåpe på et laminatgulv, har du skøytebane uansett. Bare prøv… spesielt på fliser på ett bad.. Her var det ikke lov å ta av seg sko for å si det sånn… Nå var humøret virkelig på topp. Det var på på tide å komme seg ut i byen ..

(bilde kommer ikke..)

Vi hadde bestemt oss for en sightsing på kanalene, og det gikk supert. €11 for voksen  og €7 for barn.  Det er å foretrekke å hoppe på disse alternativene rundt omkring – man får sett mye, guidende er flinke og man kan oppdage andre spennende ting man vil se. I Amsterdam finner du også privatpersoner som tar deg med rundt omkring i sine små båter, gjerne med litt mat og drikke inkludert. Aner ikke hvor du finner det – si fra om du finner en link 😜

Viste du forresten at det finnes ett museum for vesker og bagger? Akkurat!
De 7 broer

1 time senere var det tid for lunch, og den ble fortært på et særdeles sjarmerende sted omtrent midt inne i Red Light. Kidsa fikk burger av typen 100% homemade, vi voksne valgte ostefondue. Snadder! Katten Simba ble benhørlign kost med av Nora og belønningen var hele to kjærligheter (ikke grønne) til hver av kidsa.Vi hadde planlagt en tur på Madame Tussaud men de stengte selvfølgelig tidlig denne dagen, så den får vi ha tilgode. CF var ikke helt happy med det altså .. 


Etter ett greit besøk i byens leketøysbutikk, innkjøp av div suvernier og litt variabel shopping, gikk vi tilbake til det  Continentale grønnsåpehelvete. Nei, det hjalp altså ikke en d… at gulvet var tørt og de som har gutter i huset vet at lukt på do IKKE fjernes med grønnsåpe. Så minus 2 stjerner var herved oppnådd. En rask sjekk på Booking.com og diverse andre nettsteder gav ingen gode forslag. Så du. Neste gang du booker hotell – LES kommentarene. Står det at det er smalt, bratt, dårlig renhold og bråkete, hjelper det lite at det er billig og midt i sentrum. Ja ja, jeg sutrer sikkert nå….

Så over til dette med forhåndsbooking 

Roar tokt turen bort på stasjonen (bare 500 meter unna hotellet må vite) da vi trålet leketøysbutikken, for å booke plass neste morgen. Her snakker vi skivebom! Nope, ingen plasser å oppdrive på de tidene vi hadde sett for oss. Joda, lokaltog på 9 timer med 5 bytter kunne vi alltids få, men vi er da tross alt på «speedinterrail»! Diverse løsninger ble diskutert og etter ett lite famileråd ble vi enige om å ta de 4 billettene vi kunne få kl 06:17… joa, bare mot ett lite ekstra gebyr på €122…

Så, nå håper jeg DU skjønner poenget med å forhåndsbooke plassbiletter.  Dette har nemlig blitt påkrevd de siste årene, så det å håpe på ledige seter på ekspresstogene er nok bare å glemme. 

Og så var det tid for middag..

Jeg er jo egentlig opptatt av lokal mat når jeg er på reise. Men, med tapas i går var jo løpet litt kjørt.  Blåskjell og pommesfrites var planen, men fant ingen.. Så vi bestemte oss brått for steakhouse. Og jommen så vant vi i Lotto! Er det mulig, sånn nesten helt tilfeldig å havne på en helt rå restaurant i Rembrandt kvartalet.  Som sånn helt tilfeldig sto som ett anbefalt område.  Kobe? Jepp!!! Men vi valgte en litt rimeligere variant – €199 for 250 gram får vi prøve senere 😜  Men maten var perfekt, kidsa fornøyd og mor satt så nærme grillen som mulig var. Lykke! Det skal ikke mere til enn ett godt måltid 😊

All Kobe er Wagyu, men ikke all Wagyu er Kobe – slå det opp
Nora fikk Creme Brulee – sukkeret ble brent ved bordet, stas


Men, nå er klokken passert midnatt og om 5 timer er det påanigj1. Så med lyden av musikk, iblandet sirener, eimen fra coffeshopen i underetagen og fulle(?!) folk, sier jeg takk for i dag.

I morgen – Paris 

4 kommentarer Legg til din

 1. Ole sier:

  Du er flink til å skrive, MB 👍
  Følger dere på turen jeg 😎

  Likt av 1 person

  1. Trivelig Ole. Om 10 år får du ta med barnebarna på det samme 😊

   Liker

 2. Cecilie sier:

  Kjempemoro å følge dere. Du skiver så «levende» at jeg føler at jeg er med dere. Lykke til videre – jeg venter i spenning 🙂 🙂

  Likt av 1 person

  1. hyggelig – absolutt å anbefale 😜

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s